Rijschool DenK
Rijlessen B | Spoedopleiding | Automaatles | Rijopleiding in stappen | TussenTijdse Toets

Rijopleiding in stappen

Bij ons kies je voor een "Rijopleiding In Stappen" (RIS). Wat dit precies inhoudt, kunt u hier uitgebreid lezen:

Duidelijkheid en zelf het overzicht

Als leerling weet je met de RIS precies waar je aan toe bent. De RIS is een opleidingsmethodiek waarbij je stap voor stap leert rijden. Hiermee ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Dit kan je bijhouden in jouw eigen RIS-opleidingsboek. Als je thuis wat voorwerk verricht gaan alle lessen nog iets vlotter. Dit hoeft uiteraard niet, maar dan is de uitleg in de auto soms iets langer. Aan jou de keus.

Bij de Rijopleiding in Stappen ga je steeds een stapje verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdrachtje. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 74 "gebruiksaanwijzingen" (scripts), verdeeld over vier modules.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules worden uw kennis en vaardigheden getoetst. Een rij-instructeur van uw eigen vertrouwde rijschool neemt deze toetsen af.

In de derde toets kunt u kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft u tips ter verbetering. Bovendien kunt u voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen: zelfstandig rijden en zelfreflectie aan de orde.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.

De voordelen van RIS op een rijtje:

leerlingkaart